Vaječná tlačenka , snadná a rychlá příprava

Čas na přípravu 30 mins
Celkový čas 30 min
Kategorie: rychlé občerstvení
Obtížnost: Pro začátečníky
Nejlepší období: Vhodné po celý rok
Popis

Tento recept je velice chutný, pokud ho chcete dělat vegetariánský, dejte si místo salámu nějaký výraznější sýr, je to také velmi chutné.

Postup:

Uvařená vejce, cibuli a salám nebo uzené pokrájejte na kostičky, přidáme scezenou sterilovanou zeleninu /, v případě potřeby pokrájejte také na malé kousky/, majonézu a promícháme. V rychlovarné konvici uvaříme 150 ml vody, nalijeme do misky, přidáme želatinu, jednu lžíci jemného hovězího bujonu a želatinu rozpustíme. Přidáme nálev, který jsme slili ze sterilované zeleniny, promícháme a přidáme k ostatním surovinám.  V případě potřeby dosolte a opepřete.Promícháme a nalejeme do formy, kterou jsme mírně vytřeli olejem. Dáme na 2 hodiny do lednice ztuhnout.  

Vaječná tlačenka
  • 6 uvařených vajec
  • 1 cibule
  • 300 g měkký salám nebo uzené
  • 1 jedna menší sklenice sterilované zeleniny
  • 250 g majonézy
  • 1 želatina na vaječnou tlačenku
  • 1 tbsp jemného hovězího bujonu
  • 150 ml vody
  • 150 ml nálevu ze steril. zeleniny
  • sůl, pepř
Klíčová slova: aspik, vaječná tlačenka, svačina, rychlá příprava
Přečíst online: https://anickavkuchyni.cz/recept/vajecna-tlacenka/