Vaječná tlačenka , snadná a rychlá příprava

Obtížnost Pro začátečníky
Čas
Čas na přípravu: 30 mins Celkový čas: 30 min
Nejlepší období Vhodné po celý rok
Popis

Tento recept je velice chutný, pokud ho chcete dělat vegetariánský, dejte si místo salámu nějaký výraznější sýr, je to také velmi chutné.

Postup:

Uvařená vejce, cibuli a salám nebo uzené pokrájejte na kostičky, přidáme scezenou sterilovanou zeleninu /, v případě potřeby pokrájejte také na malé kousky/, majonézu a promícháme. V rychlovarné konvici uvaříme 150 ml vody, nalijeme do misky, přidáme želatinu, jednu lžíci jemného hovězího bujonu a želatinu rozpustíme. Přidáme nálev, který jsme slili ze sterilované zeleniny, promícháme a přidáme k ostatním surovinám.  V případě potřeby dosolte a opepřete.Promícháme a nalejeme do formy, kterou jsme mírně vytřeli olejem. Dáme na 2 hodiny do lednice ztuhnout.  

Vaječná tlačenka
  • 6 uvařených vajec
  • 1 cibule
  • 300 g měkký salám nebo uzené
  • 1 jedna menší sklenice sterilované zeleniny
  • 250 g majonézy
  • 1 želatina na vaječnou tlačenku
  • 1 tbsp jemného hovězího bujonu
  • 150 ml vody
  • 150 ml nálevu ze steril. zeleniny
  • sůl, pepř
Klíčová slova: aspik, vaječná tlačenka, svačina, rychlá příprava
Přečíst online: https://anickavkuchyni.cz/recept/vajecna-tlacenka/