C cukroví K krémový řez

Do robotu si dejte bílky, přidejte špetku soli. / Sůl se dává proto, aby se Vám lépe ušlehaly bílky/. Chvíli šlehejte a postupně si přidávejte cukr, šlehejte do tuha. Postupně si potom přidávejte mouku, kterou jste promíchali s mletými ořechy. Nachystejte si plech s pečícím papírem /není nutné papír natírat tukem/  a na něj  pravidelně rozetřete vyšlehanou směs. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180  asi na 10 minut. Že je těsto upečené poznáte podle toho, když opatrně na těsto zmáčknete prstem a vrátí se Vám zpět.

Upečený korpus nechte vychladnout, ořízněte nepravidelné okraje, plát si rozkrojte na tři díly. Máte ho tak připravený na potření krémem.

Krém:

Do kastrolku nalejte mléko, espresso, přidejte cukr, pudink Zlatý klas /když ho nemáte, dejte si 3 lžíce kukuřičného škrobu/, l lžičku kakaa, vanilkový cukr, polohrubou mouku.  Vše pořádně promíchejte a  uvařte hustou kaši. Nechte zchladnout , dejte do robotu a do této hmoty vešlehejte trochu změklé máslo, přimíchejte mleté ořechy. Krém natřete na plát, přiklopte dalším, znovu natřete a přiklopte třetím plátem. Krém si natřete také na okraje. Po namočení do čokolády budete mít štafetku pěkně zarovnanou. Nyní dejte třeba do lednice ztuhnout, aby se Vám dobře nakrájelo na kousky. Já jsem krájela po třech centimetrech. Rozpusťte si máslo, tak aby bylo vřelé, ale nevařilo. Do něho si nalámejte čokoládu a mimo sporák mícháním v tomto vřelém másle rozpusťte. Nechte si čokoládu chvíli zchladnout, aby Vám dobře držela na zákusku. Namočte si štafetku z obou stran, dejte na pečící papír. Pokud Vám trochu čokolády zteče na papír, tak až ztuhne tak ji odkrojte a můžete použít jinde. No a máte hotovo, jen si uvařit kafíčko a ochutnat. 

V robotu si utřeme máslo, žloutky, cukr, vanilku. Do ohřátého mléka si dejte lžičku cukru krystal a rozdrobte kvasnice. Jak Vám vyskočí nahoru, kvásek je hotový. Do utřeného másla si přisypte trochu mouky, přilijte kvásek a přidejte si ostatní suroviny. Postupně přidávejte mouku. Robot Vám těsto krásně zpracuje. Pokud se těsto zdá lepivé ,přidejte ještě trochu mouky. Těsto se Vám po zpracování nesmí lepit na mísu. Posypte si je troškou mouky, aby neosychalo ,zakryjte utěrkou a dejte na teplé místo kynout. Jak těsto zdvojnásobí objem, odspodu zamíchejte. Opakujte 3x. Nyní už můžete začít dělat koláčky. Vyválejte si těsto a formičkou vykrájejte kolečka. Na ně si dejte náplň, kterou máte rádi. Můžete dělat koláčky jednotlivě , jak vidíte na obrázku nebo vedle sebe na plech, tzv, kostky. Ty musíte potřít máslem.

Koláčky dávejte na plech s pečícím papírem. Papír nemusíte ničím natírat. Zhotovené koláčky nechte na plechu ještě 30 minut kynout.

Pečte ve vyhřáté troubě na 210 asi 20-25 minut, podle toho jak Vám peče trouba.

Rada: když budete dělat koláčky jednotlivě, je jednodušší, když si rozšleháte vejce s troškou vody a koláčky do toho omočíte a namočíte do drobenky nebo usekaných ořechů. Nebo v nich vytvoříte důlek a dáte marmeládu a na to drobenku. Moc dobrá je jakákoliv marmeláda nebo povidla smíchaná s namletými ořechy, skořicí, podle chuti cukr a musí v tom být kousek rozpuštěného másla.