Dnes Vám představím běžný a jednoduchý recept. Když jsem se učila vařit, učila jsem se vařit i tento jednoduchý recept a to je hlavní důvod, proč Vám ho popíši, protože v těchto jednoduchých receptech je základ našeho vaření.
Maso si nakrájejte na plátky, posolte si je a obalte v mouce. Na pánvičce si rozehřejte tuk a na něm osmahněte obalené plátky masa trochu do červena. Přidejte si k tuku kousek másla /asi 2 lžíce/ a na něm osmažte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova -- ke konci smažení si přidejte česnek, který jste si rozmáčkli a nasekali najemno. Osmažené maso si dejte do kastrolu, ve kterém budete maso dusit, přidejte osmaženou cibuli s česnekem. Přidejte si majoránku, houby a zalijte si vývarem. Maso musí být zatopené. Pokud si přidáváte sušené houby /ty jsem v tomto receptu přidávala já/, tak si je spařte vřelou vodou, vodu vylijte a houby si ještě jednou propláchněte teplou vodou. Posekejte si je nadrobno.
Pokud budete přidávat houby čerstvé, přidejte si je až ke konci vaření. Houby si osmažte na másle. Maso duste do měkka. Bude to tak asi 1,5 hodiny. Potom si omáčku dochuťte trochou majoránky, česnekem a kdo chce může si ještě přidat opraženou slaninu. Na talíř si můžete dát ještě když chcete kroužky syrové cibule.
Pokud chcete omáčku hustší, dejte si do teplé vody trochu hladké mouky, rozkvedlejte a vlijte do omáčky a povařte.
Jako přílohu já ráda volím houskové knedlíky, / Ty jsem popsala již dříve v kapitole Houskové knedlíky/.
Nebo si můžete dát rýži, opečené brambory, bramboráčky.
Tento recept je naprosto vhodný do pomalého hrnce, kde dáte večer na 7 hodin a ráno máte hotovo. Spotřeba elektřiny u tohoto hrnce je velmi malá .