Zeleninová polévka s uzeným masem

Kategorie
Obtížnost Pro začátečníky
Čas
Čas na přípravu: 10 mins Čas vaření: 30 mins Celkový čas: 40 min
Nejlepší období Vhodné po celý rok
Popis

Na oleji nebo sádle orestujte cibuli, česnek. Přidejte si nadrobno nakrájené brambory, mrkev, celer, petržel, květák a osmažte. Přidejte si kmín, majoránku, libeček. Přidejte si sterilované fazole, zalijte vývarem a vařte 30 minut. Do polévky přidejte na kostky nakrájené uzené, prohřejte, přidejte pažitku, petrželku. Dochuťte si solí, pokud chcete pepř. Můžete také   nastrouhat stroužek čerstvého česneku a rozdrtit trochu majoránky.

Tato polévka je také moc dobrá, když si místo uzeného masa přidáte na kostičky nakrájené buď, vepřové maso, kuřecí, hovězí , které jste si opekly na pánvičce. Potom již nemusíte přidávat vývar. Když maso nepřidáte, máte klasickou zeleninovou polévku. 

Ingredience
  • 2 tbsp oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 brambory
  • 2 mrkve
  • kousek celeru
  • 1 střední petržel
  • sůl
  • půl tsp kmínu
  • půl tsp majoránky
  • půl tsp libečku
  • 1 tbsp hladké mouky
  • 900 ml vývar
  • 300 g uzené maso
  • 1 stroužek česneku
  • půl tsp majoránky
  • čerstvé bylinky
  • 1 konzerva sterilizovaných fazolí
Klíčová slova: polévka, uzené, zelenina
Přečíst online: https://anickavkuchyni.cz/recept/zeleninova-polevka-s-uzenym-masem/