Věnečky

Věnečky

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 65 mins Čas vaření 25 mins Celkový čas 1 hod 30 min

Popis

Když si přečtete tento recept, asi Vás trochu překvapí. Je zde polohrubá mouka a před pečením se natírá vejcem s vodou. Když ho uděláte, budete překvapeni podruhé, tím natřením vejcem, věnečky nevlhnou a jsou navrchu příjemně křupavé.

Věnečky:

Do kastrolku dáme  vodu, sůl a  přidáme máslo a uvedeme skoro k varu. Vsypeme mouku a mícháme. Těsto nám vytvoří kompaktní hmotu a nelepí se na kastrolek.

Vsypeme si do mísy, kde budeme vmíchávat vejce. Těsto  si necháme  zchladnout a postupně vmícháme vejce. Těsto by nemělo být řídké. Pokud je ,tak máte něco jste udělali chybně. Dáte do cukrářského pytlíku a děláte si na plechu s pečícím papírem tvary jak se Vám líbí.

Potřete vejcem, ve kterém jste si rozšlehali 2 lžíce studené vody. Pečeme v troubě na 220 asi 25 minut. Když otevřete troubu a podíváte se na ně, nic se nestane, nevadí to. Po vyndání si každý propíchněte špejlí a ještě teplé si rozřízněte.

Potom je už jen naplníte krémem.

Krém:

Dejte si ten který máte rádi.

Dobré je karamelizované Salko a do toho vešlehat máslo - jen si ho nedělejte moc sladký. Nahoru si můžete na tento krém dát ještě šlehačku. / lepší je použít šlehačku v prášku/.

Do části mléka vmícháme žloutky, mouku, cukr, vanilku a pudink. Vlijeme do zbylého mléka a uvaříme pudink.

Pudink necháme zchladnout, vešleháme do něj změklé máslo. Tímto krémem plníme věnečky. Věnečky pocukrujeme a podáváme. Nepolévám věnečky cukrovou polevou, přijde mně to moc sladké.

Čas, který budete potřebovat:

Příprava věnečků:     20 minut

Pečení:   jeden plech 25 minut

Krém a dokončení:    45  minut, zde si musíte připočítat čas na zchladnutí pudinku

Ingredience

Věnečky

Náplň

Klíčová slova: věnečky, cukroví

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *