Vanilkové rohlíčky jsou u nás nejoblíbenější cukroví. Nepeču je jen na Vánoce, ale i během roku, místo kupovaných sušenek. Tento recept máme velmi oblíbený.
Z uvedených přísad zpracujeme těsto. Dáme je do chladničky aspoň na 2 hodiny odpočinout. Z těsta si potom odkrajujeme menší dílky, vyválíme na tenčí váleček, z něho si nakrájíme stejné dílky, které vyválíme na tyčinku a zahneme v rohlíček. Dáváme na plech s pečícím papírem. Pečeme je na 210 asi 10 minut. Jsou upečené, když po bocích začnout hnědnout. Postupujeme tak, že na plech pokrytý pečícím papírem, který jsme pocukrovali / cukr + vanilkový cukr/, klademe teplé rohlíčky, seshora je také pořádně pocukrujeme. Ukládáme je až vychladnou. Tento způsob cukrování je lepší než je obalovat teplé v cukru.