Vanilkové rohlíčky

Způsob přípravy
Kategorie
Obtížnost Středně obtížné
Čas
Čas na přípravu: 15 mins Čas vaření: 1 hrs Čas odpočinku: 2 hrs Celkový čas: 3 hod 15 min
Nejlepší období Vhodné po celý rok
Popis

Vanilkové rohlíčky jsou u nás nejoblíbenější cukroví. Nepeču je jen na Vánoce, ale i během roku, místo kupovaných sušenek. Tento recept máme velmi oblíbený.

Postup:

Z uvedených přísad zpracujeme těsto. Dáme je do chladničky aspoň na 2 hodiny odpočinout. Z těsta si potom odkrajujeme menší dílky, vyválíme na tenčí váleček, z něho si nakrájíme stejné dílky, které vyválíme na tyčinku a zahneme v rohlíček. Dáváme na plech s pečícím papírem. Pečeme je na 210 asi 10 minut. Jsou upečené, když po bocích začnout hnědnout. Postupujeme tak, že na plech pokrytý pečícím papírem, který jsme pocukrovali / cukr + vanilkový cukr/, klademe teplé rohlíčky, seshora je také pořádně pocukrujeme. Ukládáme je až vychladnou. Tento způsob cukrování je lepší než je obalovat teplé v cukru.  

 

Rohlíčky
  • 140 g hladké mouky
  • 110 g másla /ne margarín/
  • 40 g moučkového cukru
  • 50 g jemně mletých vlašských ořechů nebo mandlí
  • práškový cukr na pocukrování rohlíčků
  • vanilkový cukr na pocukrování rohlíčků
Klíčová slova: cukroví
Přečíst online: https://anickavkuchyni.cz/recept/vanilkove-rohlicky/