Štrůdl trochu jinak

Způsob přípravy
Kategorie , , ,
Obtížnost Pro začátečníky
Čas
Čas na přípravu: 20 mins Čas vaření: 30 mins Celkový čas: 50 min
Nejlepší období Vhodné po celý rok
Popis

V této uspěchané době každá uvítáme , když je vaření co nejjednodušší.

Z uvedených surovin udělejte těsto. Rozdělte si je na  dva díly. Vyválejte placku, kterou si přeneste pomocí válečku na plech s pečícím papírem. Když nemáte pravidelně, upravte si je na celý plech. Na tento plát dejte nahrubo postrouhaná jablka /která jste si v misce smíchali s pudinkem/, posypte trochu cukrem /dejte tolik jak ho chcete mít sladký/. Dále posypte mletou skořicí, trochou strouhanky /nebo piškoty/ a posypte si rozdrcenými ořechy. Nyní si uválejte druhý plát, zde se snažte o trochu víc, aby Vám pokryl jablka. Když Vám někde přesahuje, upravte, buď podsuňte nebo odkrojte a doplňte, kde Vám chybí.

Nyní potřete rozšlehaným vejcem s trochou vody. Vidličkou si trochu těsto propíchejte, aby Vám odcházela při pečení pára. Pečte na 220 asi tak na 30 minut, podle toho jak Vám peče trouba.

Po vyndání si pocukrujte práškovým cukrem a jděte si uvařit kafíčko , můžete už ochutnat.  

Falešné listové těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 200 ml zakysané smetany
  • ostatní suroviny 3 větší jablka, vanilkový pudink, krystalový cukr, mletá skořice, drcené ořechy