Tento štrůdl je zajímavý tím, že se do něho dává sušené ovoce. Já suším švestky nebo třešně. Ovoce dám do sušárny a usuším je na 2/3. Ovoce trochu prosypu cukrem a potom je naskládám do skleniček, které sterilizuji 20 minut na 80 stupňů.
Mám je tak připravené celý rok. Obrovskou výhodou je, že Vám druhý den štrůdl nezvlhne, je stále křupavý. Když použijete čerstvé ovoce, druhý den je vlhký a mně takto už nechutná. Proto jsem přemýšlela jak tomu předejít a myslím si, že tento způsob je ideální. Ten kdo má rád povidla, tak ho tento recept nadchne.
Z másla, mouky, zakysané smetany zpracujte na vále těsto. Těsto si rozdělím na 3 díly. Vyválím na plát, který pokladu švestkami, posypu mletými ořechy, trochu cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí. Můžete si dát také rozinky. Moc dobrý je také ze sušených třešní, ale také z čerstvých třešní.
Dáte na plech s pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejcem /rozšleháte si s 1 lžící mléka/. Pokud chcete můžete si posypat mletými ořechy.
Dáte do trouby péct na 210 asi po dobu 25 minut, podle toho jak Vám peče trouba.
No a máte hotovo, jen ochutnávat.