Štrůdl se sušenými švestkami

5 od 1 hlas

Štrůdl se sušenými švestkami

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 30 mins Čas vaření 30 mins Celkový čas 1 hod
Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Popis

Tento štrůdl je zajímavý tím, že se do něho dává sušené ovoce. Já suším švestky nebo třešně. Ovoce dám do sušárny a usuším je na 2/3. Ovoce trochu prosypu cukrem a potom je naskládám do skleniček, které  sterilizuji 20 minut na 80 stupňů.

Mám je tak připravené celý rok. Obrovskou výhodou je, že Vám druhý den štrůdl nezvlhne,  je stále  křupavý. Když použijete čerstvé ovoce, druhý den je vlhký a mně takto už nechutná. Proto jsem přemýšlela jak tomu předejít a myslím si, že tento způsob je ideální. Ten kdo má rád povidla, tak ho tento recept nadchne.   

Postup:

Z másla, mouky, zakysané smetany  zpracujte na vále těsto. Těsto si rozdělím na 3 díly. Vyválím na plát, který pokladu švestkami, posypu mletými ořechy, trochu cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí. Můžete si dát také rozinky.  Moc dobrý je také ze sušených třešní, ale také z čerstvých třešní.

Dáte na plech s pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejcem /rozšleháte si s 1 lžící mléka/. Pokud chcete můžete si posypat mletými ořechy.

Dáte do trouby péct na 210 asi po dobu 25 minut, podle toho jak Vám peče trouba.

No a máte hotovo, jen ochutnávat.

Štrůdl

1 Comment

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *