I v zimě se nám zasteskne po létě a hlavně po grilování. Trochu nám to nahradí ražniči a nebo grilování v domácím grilu.
Připravíme si nejdřív vepřovou krkovičku, nakrájíme ji na kostky a naložíme si ji. Osolíme, přidáme trochu oleje, česnek, mletý zázvor, mletý koriandr, kmín , přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a promícháme. Necháme do druhého dne v chladu naložené. Pokud máte málo času, nechte naložené aspoň 3 hodiny. Koření jsem napsala, tak jak dávám já, ale dejte si to co máte rádi. Druhý den si připravíme na kostky uzenou krkovičku, na plátky nakrájenou cibuli a střídavě napichujeme na grilovací jehlu. Potřeme trochu olejem a vložíme do rozehřátého grilu. Grilujeme do měkka. Čas je obtížné napsat, protože nevím jaký kdo máte gril. Pokud gril nemáte, dejte na plech do trouby upéct. Během pečení potírejte trochu olejem. Bude to také dobré.
Jako příloha je vhodná zelenina, opečené brambory a různé grilovací omáčky.