Dnes Vám představím úpravu třešní, která není obvyklá, ale je velmi chutná a použitelná v mnoha receptech.
V dřívějším receptu jsem popisovala štrůdl se sušenými švestkami a nebo sušenými třešněmi.
Dneska Vám napíši jak si je jednoduše připravíte na zimu.
Třešně musíte odpeckovat, je to pracnější, ale jinak to nejde. Po odpeckování z nich částečně vymačkejte šťávu. Nevylévejte si ji. Já místo odpeckovače volím ruce, zdá se mně to rychlejší. Budete je mít rozpůlené na půlky. Můžete je dát schnout na sluníčko, třeba na plech s pečícím papírem. Nebo do sušárny. Sušte je tak do 2/3, aby v nich zůstalo ještě trochu šťávy. Procukrujte je podle toho jak je chcete sladké a naplňte jimi skleničky. Zavíčkujte a dejte sterilovat na 20 minut na 80 stupňů.
Ze šťávy , kterou jste ze třešní vymačkali si udělejte šťávu , kterou jsem popisovala v dřívějším receptu. Přidejte si do šťávy také šťávu z pár citronů.