Nadýchané smažené koule s žampiony, uzenou krkovičkou a květákem

Kategorie
Čas
Čas na přípravu: 30 mins Čas vaření: 1 hrs Celkový čas: 1 hod 30 min
Nejlepší období Vhodné po celý rok
Popis

Koule:

Nakrájejte si na kostky žampiony, uzenou krkovičku a nadrobno uvařený květák /vařte si ho 3 minuty/. Přidejte vejce, zakysanou smetanu, majoránku, česnek, kmín, dle chuti si dosolte. Přidejte si tolik strouhanky, aby Vám šly udělat koule. Ne tolik, aby jste je měly tuhé. Pořád  se Vám bude hmota lepit na ruce. Obalte si v trojobalu.  Smažte na oleji, tak aby Vám koule plavaly. Smažte dočervena.

Brambory:

Oloupejte si brambory, dejte do studené osolené vody a vařte 30 minut. Brambory si osolte, dejte  na ně studené máslo a pažitku nebo jarní cibulku.

Salát:

Salát je zvláštní tím, že na něj dávám mléčný nálev. Dejte si do hrnečku trochu octa, do toho trochu soli a asi tak 3 lžičky krupicového cukru. Přidejte si tak 2 dcl studeného mléka, zamíchejte než se Vám cukr rozpustí. Tento sladkokyselý nálev si udělejte podle své chuti, myslím tím množství cukru.  Nalejte na opraný salát. No a už můžete obědvat. Dobrou chuť.

Koule:
  • 400 g žampiony nebo i lesní houby
  • 300 g uzená krkovička
  • 200 g květák
  • 3 vejce do směsi 3 ,na obalení
  • 3 stroužky česneku 2 lžíce zakysané smetany
  • majoránka, trochu mletého kmínu, sůl
  • strouhanka do směsi a navíc na obalení
  • hladká mouka na obalování
  • trochu mléka do vajec na obalování
  • olej na smažení
  • 1 kg brambor
  • 100 g másla
  • sůl, pažitka na brambory
  • zelený salát,
  • ocet, sůl, cukr a mléko na nálev na salát