Koule:
Nakrájejte si na kostky žampiony, uzenou krkovičku a nadrobno uvařený květák /vařte si ho 3 minuty/. Přidejte vejce, zakysanou smetanu, majoránku, česnek, kmín, dle chuti si dosolte. Přidejte si tolik strouhanky, aby Vám šly udělat koule. Ne tolik, aby jste je měly tuhé. Pořád se Vám bude hmota lepit na ruce. Obalte si v trojobalu. Smažte na oleji, tak aby Vám koule plavaly. Smažte dočervena.
Brambory:
Oloupejte si brambory, dejte do studené osolené vody a vařte 30 minut. Brambory si osolte, dejte na ně studené máslo a pažitku nebo jarní cibulku.
Salát:
Salát je zvláštní tím, že na něj dávám mléčný nálev. Dejte si do hrnečku trochu octa, do toho trochu soli a asi tak 3 lžičky krupicového cukru. Přidejte si tak 2 dcl studeného mléka, zamíchejte než se Vám cukr rozpustí. Tento sladkokyselý nálev si udělejte podle své chuti, myslím tím množství cukru. Nalejte na opraný salát. No a už můžete obědvat. Dobrou chuť.