Nadýchané smažené koule s žampiony, uzenou krkovičkou a květákem

Nadýchané smažené koule s žampiony, uzenou krkovičkou a květákem

Čas na přípravu 30 mins Čas vaření 1 hrs Celkový čas 1 hod 30 min
Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Popis

Koule:

Nakrájejte si na kostky žampiony, uzenou krkovičku a nadrobno uvařený květák /vařte si ho 3 minuty/. Přidejte vejce, zakysanou smetanu, majoránku, česnek, kmín, dle chuti si dosolte. Přidejte si tolik strouhanky, aby Vám šly udělat koule. Ne tolik, aby jste je měly tuhé. Pořád  se Vám bude hmota lepit na ruce. Obalte si v trojobalu.  Smažte na oleji, tak aby Vám koule plavaly. Smažte dočervena.

Brambory:

Oloupejte si brambory, dejte do studené osolené vody a vařte 30 minut. Brambory si osolte, dejte  na ně studené máslo a pažitku nebo jarní cibulku.

Salát:

Salát je zvláštní tím, že na něj dávám mléčný nálev. Dejte si do hrnečku trochu octa, do toho trochu soli a asi tak 3 lžičky krupicového cukru. Přidejte si tak 2 dcl studeného mléka, zamíchejte než se Vám cukr rozpustí. Tento sladkokyselý nálev si udělejte podle své chuti, myslím tím množství cukru.  Nalejte na opraný salát. No a už můžete obědvat. Dobrou chuť.

Koule:

Klíčová slova: oběd, zelenina, houby

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *