Masopustní koblížky

Kategorie ,
Obtížnost Středně obtížné
Čas
Čas na přípravu: 15 mins Čas vaření: 30 mins Čas odpočinku: 1 hrs Celkový čas: 1 hod 45 min
Nejlepší období Vhodné po celý rok
Popis

Pokud budete dělat těsto v robotu nebo pekárně chleba dáte si tam všechny suroviny a zpracujete těsto. Mléko si dejte teplé.

Pokud budete zpracovávat ručně, utřete si kvasnice se solí, přidejte trochu mouky, v kastrolku si rozpusťte máslo, na ně nalijte mléko /již je nemusíte ohřívat/.Přilijte k mouce a  přidejte ostatní suroviny, mouku si přidávejte postupně, dokud nezpracujete nelepivé těsto. Dejte si kynout. Pokud zdvojnásobí objem, odspodu zamíchejte. Toto udělejte ještě 2x. Potom si vyválejte plát, kolečkem vykrájejte koblížky. Nechte si je ještě 20 minut kynout. V kastrolku si připravte olej, zahřejte  a můžete již smažit. Koblížky si vkládejte do vřelého oleje horní stranou . Vyndávejte na papírovou utěrku. Konečnou úpravu si udělejte podle Vaší chuti. Můžete si dovnitř vstříknout marmeládu, pocukrujete. Nebo rozříznout, naplnit pudinkem atd.

Ingredience
  • 500 g hladké mouky
  • 35 g čerstvé droždí
  • 3 žloutky
  • 250 ml mléka
  • 50 g másla
  • 50 g cukr krupice
  • špetka soli
  • citronová kůra
  • vanilka
Klíčová slova: Pečení, buchta, masopust.
Přečíst online: https://anickavkuchyni.cz/recept/masopustni-koblizky-2/