Květákové lívanečky

Kategorie
Obtížnost Pro začátečníky
Čas
Čas na přípravu: 10 mins Čas vaření: 20 mins Celkový čas: 30 min
Nejlepší období Vhodné po celý rok
Popis

Tento recept je v naší rodině také velmi oblíbený. Dá se vařit po celý rok. Místo květáku můžete také dát brokolici.

Postup:

Do osolené vody si dejte vařit na 4 minuty květák. Po uvaření si ho pokrájejte na menší kousky. Přidejte si k němu všechny ostatní suroviny.  Česnek si posekejte nadrobno. Bůček nebo uzené maso si nakrájejte  nadrobno a přidejte k ostatním surovinám. Pokud nemáte pažitku nemusíte ji dávat, ale je to chutnější. Na pánev si dejte trochu oleje a smažte pomalu, aby jste lívanečky měly uvnitř propečené.

Můžete smažit buď v lívanečníku nebo za použití kovových kroužků, jak vidíte na obrázku. Nebo také jen tak na pánvičce.

Připravte si dip - zakysaná smetana, citron, trošku cukru a kopr nebo tak jak Vám chutná.

Lívanečky:
  • 400 g květák
  • 200 ml mléka
  • 2 tbsp zakysané smetany
  • 3 vejce
  • 150 g bůček nebo uzené maso
  • 1 tsp majoránka, kmín, podravka
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g polohrubé mouky
  • hrst zelené pažitky
Klíčová slova: květák, zelenina, oběd
Přečíst online: https://anickavkuchyni.cz/recept/kvetakove-livanecky/