Květákové lívanečky

View Gallery 1 photo

Květákové lívanečky

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 10 mins Čas vaření 20 mins Celkový čas 30 min
Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Popis

Tento recept je v naší rodině také velmi oblíbený. Dá se vařit po celý rok. Místo květáku můžete také dát brokolici.

Postup:

Do osolené vody si dejte vařit na 4 minuty květák. Po uvaření si ho pokrájejte na menší kousky. Přidejte si k němu všechny ostatní suroviny.  Česnek si posekejte nadrobno. Bůček nebo uzené maso si nakrájejte  nadrobno a přidejte k ostatním surovinám. Pokud nemáte pažitku nemusíte ji dávat, ale je to chutnější. Na pánev si dejte trochu oleje a smažte pomalu, aby jste lívanečky měly uvnitř propečené.

Můžete smažit buď v lívanečníku nebo za použití kovových kroužků, jak vidíte na obrázku. Nebo také jen tak na pánvičce.

Připravte si dip - zakysaná smetana, citron, trošku cukru a kopr nebo tak jak Vám chutná.

Lívanečky:

Klíčová slova: květák, zelenina, oběd

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *