Květáková polévka s fazolemi a domácím uzeným opečeným bůčkem

Kategorie ,
Obtížnost Pro začátečníky
Čas
Čas na přípravu: 10 mins Čas vaření: 30 mins Celkový čas: 40 min
Nejlepší období Vhodné po celý rok
Popis

Tato polévka je na uvaření velmi rychlá.

Na lžíci oleje osmažte nadrobno pokrájenou cibuli a posekaný česnek. Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, na kousky nakrájený květák, šalvěj, vše ještě chvíli smažte. Přidejte vývar, plechovku velkých fazolí a vařte 20 minut. Asi tak 2 naběračky polévky rozmixujte a vraťte k polévce. Dochuťte  si solí, česnekem , pokud máte čerstvou šalvěj, nasekejte si ještě trochu šalvějových lístků. Na pánvi si opražte uzený bůček do růžova. Můžete použít také pancetu, ale myslím si, že je moc drahá. Na talířku si polévku posypte opraženým bůčkem. Pokud to chcete mít jako hlavní jídlo, opečte si k tomu topinky potřené česnekem.

Polévka:
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 tbsp oleje
  • 1 plechovka velkých fazolí
  • 1 malý květák
  • hrst čerstvé nebo trochu sušené šalvěje
  • 800 ml vývaru /hovězí nebo kuřecí/
  • 200 g uzeného bůčku nebo pancety
  • sůl, česnek k dochucení
  • 1 střední mrkev
Klíčová slova: polévka, oběd, fazole, květák, opečený bůček
Přečíst online: https://anickavkuchyni.cz/recept/kvetakova-polevka-s-fazolemi-a-domacim-uzenym-opecenym-buckem/