Kapustové závitky plněné mletým masem

Způsob přípravy
Kategorie , ,
Obtížnost Středně obtížné
Čas
Čas na přípravu: 30 mins Čas vaření: 60 mins Celkový čas: 1 hod 30 min
Nejlepší období Vhodné po celý rok
Popis

Tento  recept je velmi jednoduchý, ale velmi chutný.

Použijte listy kapusty / ne zelí/, jsou měkčí a lépe se Vám s nimi bude pracovat. Z hlávky si odkrojte tolik listů kolik budete dělat závitků. Dejte do osolené vody vařit na 3 minuty. Tvrdé části si potom trochu naklepejte, aby se Vám lépe zavinovaly závitky. Na každý závitek si dejte část zpracované masové směsi a udělejte si závitek. 

Masová směs:

Pomelte si na hruběji krkovičku a také rohlíky, které jste nakrájely na kolečka a  rozmočily si šlehačkou . Přidejte si všechny ostatní suroviny a rukou si zpracujte v lepivou směs. Pokud se Vám zdá řídká, přidejte si trochu strouhanky.

Plech si potřete trochou oleje, na to poklaďte závitky, posypte na plátky nakrájenou cibulí a česnekem. Postříkejte seshora trochou  oleje a dejte do trouby na 200 péct asi tak na 1 hodinu, podle toho jak Vám peče trouba.

Podávejte dle Vaší chuti - s pečenými bramborami, chlebem nebo s rýží.

Masová směs
  • 1 kg krkovička
  • 150 g zauzená slanina
  • 2 rohlíky
  • 1 šlehačka
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • sůl, mletý kmín, zázvor,mletá sladká paprika, (špetka mletého muškátového oříšku, pepř)
  • ostatní suroviny - listy kapusty,2 cibule, 3 stroužky česneku, 200ml vývaru, olej