Kapustové závitky plněné mletým masem
Popis
Tento recept je velmi jednoduchý, ale velmi chutný.
Použijte listy kapusty / ne zelí/, jsou měkčí a lépe se Vám s nimi bude pracovat. Z hlávky si odkrojte tolik listů kolik budete dělat závitků. Dejte do osolené vody vařit na 3 minuty. Tvrdé části si potom trochu naklepejte, aby se Vám lépe zavinovaly závitky. Na každý závitek si dejte část zpracované masové směsi a udělejte si závitek.
Masová směs:
Pomelte si na hruběji krkovičku a také rohlíky, které jste nakrájely na kolečka a rozmočily si šlehačkou . Přidejte si všechny ostatní suroviny a rukou si zpracujte v lepivou směs. Pokud se Vám zdá řídká, přidejte si trochu strouhanky.
Plech si potřete trochou oleje, na to poklaďte závitky, posypte na plátky nakrájenou cibulí a česnekem. Postříkejte seshora trochou oleje a dejte do trouby na 200 péct asi tak na 1 hodinu, podle toho jak Vám peče trouba.
Podávejte dle Vaší chuti - s pečenými bramborami, chlebem nebo s rýží.