Kapustové závitky plněné mletým masem

View Gallery 1 photo

Kapustové závitky plněné mletým masem

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 30 mins Čas vaření 60 mins Celkový čas 1 hod 30 min
Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Popis

Tento  recept je velmi jednoduchý, ale velmi chutný.

Použijte listy kapusty / ne zelí/, jsou měkčí a lépe se Vám s nimi bude pracovat. Z hlávky si odkrojte tolik listů kolik budete dělat závitků. Dejte do osolené vody vařit na 3 minuty. Tvrdé části si potom trochu naklepejte, aby se Vám lépe zavinovaly závitky. Na každý závitek si dejte část zpracované masové směsi a udělejte si závitek. 

Masová směs:

Pomelte si na hruběji krkovičku a také rohlíky, které jste nakrájely na kolečka a  rozmočily si šlehačkou . Přidejte si všechny ostatní suroviny a rukou si zpracujte v lepivou směs. Pokud se Vám zdá řídká, přidejte si trochu strouhanky.

Plech si potřete trochou oleje, na to poklaďte závitky, posypte na plátky nakrájenou cibulí a česnekem. Postříkejte seshora trochou  oleje a dejte do trouby na 200 péct asi tak na 1 hodinu, podle toho jak Vám peče trouba.

Podávejte dle Vaší chuti - s pečenými bramborami, chlebem nebo s rýží.

Masová směs

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *