Tato polévka je u nás velmi oblíbená, hlavně vnučkami a dcerou. Polévku připravíte buď z hovězích kostí nebo žeber. Maso omyjte, vložte do hrnce s vodou. / asi 4 l hrnec/.Vodu osolte, přidejte nové koření, bobkový list a očistěnou zeleninu. Jak polévka začne vařit, vytvoří se Vám nahoře tzv. šum, ten seberte a vyhoďte. Vařte pomalu, aspoň 2 hodiny. Já vařím v pomalém hrnci 7 hodin , klidně do rána a nemusíte se o nic starat. Spotřeba el. proudu je zde velmi malá.
Po uvaření si polévku přeceďte přes síto. Maso a mrkev si nakrájejte, přidejte do polévky, polévku dochuťte kořením, solí, přidejte si špetku mletého muškátového oříšku. Přidejte si posekanou petrželku, já v zimě přidávám zmrazenou pažitku, kterou mám v mrazáku.
V mléce si rozšlehejte vejce, osolte, přimíchejte mouku. Můžete si přidat, posekanou petrželku nebo pažitku a nebo nastrouhat česnek. Z této směsi si usmažíte palačinky na troše oleje na pánvi. Ty si potom nadrobno pokrájíte a přidáváte si je do polévky. Může to být i jako hlavní jídlo.