Hovězí roláda s česnekem a houskovým knedlíkem

Kategorie , ,
Obtížnost Pro pokročilé
Čas
Čas na přípravu: 1 hrs Čas vaření: 2 hrs Celkový čas: 3 hod
Nejlepší období Vhodné po celý rok
Popis

Vyberte si maso na roládu, upravte si je na plát, posolte, poklaďte plátky anglické slaniny, másla, posypte česnekem a zarolujte a pevně si zatáhněte motouzem. Ze všech stran opečte na oleji. Přidejte kousek másla a opečte na ní celer, mrkev a cibuli do červena. Maso vraťte do pekáčku, zalijte vývarem a pečte zakryté do měkka na 200 asi tak 2 hodiny, Záleží na tom jaké máte maso. Po upečení omáčku rozmixujte, zahustěte moukou rozkvedlanou ve vodě. Omáčku dochuťte solí, citronem, cukrem dle Vaší chuti. Do vřelé omáčky si přidejte ještě kousek másla a už nevařte. Knedlíky si uvařte podle receptu, který jsem popisovala již v předešlých receptech. Jako příloha se hodí kompotované brusinky nebo rybíz.

Pokud si budete zavařovat svůj rybíz, dejte ho do skleničky jen prosypaný cukrem a tak zavařte - 20 minut při 80 stupních.   

Hovězí roláda
  • 1 kg hovězí maso na roládu
  • 150 g celer
  • 1 mrkev
  • 1 menší cibule
  • 100 g máslo
  • 100 g anglická slanina
  • 4 stroužky česneku
  • 700 ml vývaru
  • sůl, trochu oleje
  • trochu citronové šťávy
  • mouka hladká na zahuštění
  • jeden stroužek postrouhaný na dochucení
Klíčová slova: oběd, hovězí roláda, houskový knedlík
Přečíst online: https://anickavkuchyni.cz/recept/hovezi-rolada-s-cesnekem-a-houskovym-knedlikem/