Hovězí roláda s česnekem a houskovým knedlíkem

Hovězí roláda s česnekem a houskovým knedlíkem

Obtížnost: Pro pokročilé Čas na přípravu 1 hrs Čas vaření 2 hrs Celkový čas 3 hod
Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Popis

Vyberte si maso na roládu, upravte si je na plát, posolte, poklaďte plátky anglické slaniny, másla, posypte česnekem a zarolujte a pevně si zatáhněte motouzem. Ze všech stran opečte na oleji. Přidejte kousek másla a opečte na ní celer, mrkev a cibuli do červena. Maso vraťte do pekáčku, zalijte vývarem a pečte zakryté do měkka na 200 asi tak 2 hodiny, Záleží na tom jaké máte maso. Po upečení omáčku rozmixujte, zahustěte moukou rozkvedlanou ve vodě. Omáčku dochuťte solí, citronem, cukrem dle Vaší chuti. Do vřelé omáčky si přidejte ještě kousek másla a už nevařte. Knedlíky si uvařte podle receptu, který jsem popisovala již v předešlých receptech. Jako příloha se hodí kompotované brusinky nebo rybíz.

Pokud si budete zavařovat svůj rybíz, dejte ho do skleničky jen prosypaný cukrem a tak zavařte - 20 minut při 80 stupních.   

Hovězí roláda

Klíčová slova: oběd, hovězí roláda, houskový knedlík

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *