Hovězí na divoko

Hovězí na divoko

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 20 mins Čas vaření 15 mins Čas odpočinku 90 mins Celkový čas 2 hod 5 min

Popis

Na másle nebo na oleji osmažíme cibuli, vložíme na ni osolené maso a osmahneme.  Maso dáme bokem. Přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu, cukr, pořádně osmahneme. Přidáme koření Divočina, zalijeme vývarem.  Jelikož je pro každou z nás dělat ještě vývar obtížné, já si pomohu takto: do teplé vody přidám hovězí bujon , jak je na obrázku a tím zaliji. Dejte jen tolik, aby bylo maso zatopené.

Dáme péct do trouby   nebo do pomalého hrnce. Pečeme v zakryté nádobě na 200 asi 1,5 hod.  O pomalém hrnci napíši v dalších článcích. Dusíme do měkka. Když je maso měkké, vyndáme ho a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme. Zahustíme smetanou, pokud máte omáčku řídkou, v mléce rozšlehejte lžíci hladké mouky, vlijte do omáčky. Omáčku dochuťte citronem, kořením atd. dle Vaší chuti.

Podávejte s knedlíkem , brusinkami nebo rybízem a trochu zakysané smetany.

Rada: není nutné vždy použít hovězí maso, stačí vepřové, já jsem jak poznáte na obrázku použila vepřové a do toho zabalenou slaninu a dunajskou klobásu. Hovězí může být sváteční jídlo. / lopatkový plátek, plecko, krkovička, ořech/.

Nepoužívejte bujon s glutamátem. Bujon na obrázku kupuji na www.dumbylinek.cz.

Ingredience

Klíčová slova: hovězí, maso, oběd

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *