Tento recept je také velmi oblíbený v naší rodině. Důležité je koupit dobré hovězí maso. Já je kupuji od Farma Škodovi, kde je vždy zaručena vynikající kvalita masa.
Nakrájejte si maso na menší kousky, osolte a poprašte hladkou moukou. Na pánev si dejte trochu oleje a maso na něm opečte. Maso si dejte bokem. Na pánev si dejte kousek másla a zauzenou slaninu , přidejte nadrobno nakrájenou větší cibuli, potom česnek, cukr a zeleninu / nadrobno nakrájenou/ a opečte lehce dozlatova. Přilejte pivo a povařte asi 5 minut, dokud se Vám neodpaří alkohol. Maso si dejte do pekáčku, ve kterém budete dusit, přidejte k němu opečenou zeleninu, rajský protlak, bobkový list, rozmarýn a vývar. Promíchejte, zakryjte pokličkou a dejte na 220 asi tak na 2 hodiny péct, dokud nebude maso měkké. Během pečení se na maso podívejte a když tak dle potřeby přidejte trochu teplé vody. Po upečení si dochuťte dle své chuti, sůl, cukr, pepř. Pokud budete dělat v pomalém hrnci, můžete si dát i přes noc na 7 hodin. Výhoda je, že se nemusíte vůbec o nic starat a také se Vám nic nepřipálí.
Jako přílohu si můžete zvolit cokoliv, já jsem zvolila bramboráčky. Hodí se rýže, knedlíky, atd.
Brambory si nastrouhejte na jemnějším struhadle, strouhejte rychle, ať Vám nezešednou, vysypte si je na cedník a vymáčkněte si z nich vodu. Vraťte do misky a přidejte vejce, postrouhaný česnek, sůl, mléko, mouku, majoránku a vše pořádně promíchejte. Pozor, bramboráčky snesou víc soli, zde dejte tak jednu čajovou lžičku. Velmi chutné jsou smažené na litinové pánvičce, dejte si trošku sádla nebo oleje a smažte na středním stupni /medium/, aby byly propečené. Dejte na papírovou utěrku, aby jste odstranili přebytečný tuk.