Domácí těstoviny

View Gallery 5 photos

Domácí těstoviny

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 20 mins Čas vaření 8 mins Celkový čas 28 min

Popis

Z tohoto množství zhotovíte těstoviny pro 2 osoby. Dávám špaldovou mouku, protože je zdravější a tolik nezatěžuje organismus.

Postup:

Na vál si dejte mouku /nedávejte si úplně všechnu, když tak si ji potom přidáte. Množství mouky v receptu totiž nemusí být úplně přesné, záleží na tom jak velká budete mít vejce.  Uprostřed si udělejte prázdný kruh, do kterého si dejte všechny ostatní suroviny. Postupně si do této směsi přimíchejte mouku, tak, aby jste si moukou těsto nezahltili a pěkně rozpracovali. Nakonec si těsto pořádně na válu  vyhnětete, tak aby se Vám nelepilo, ale přesto nesmí být moc tuhé. Měli by jste problém je vyválet. Pokud máte strojek můžete si udělat na něm. Já krájím ručně, protože mne zlobí ten nepořádek s tím strojkem.

Těsto si rozdělíme na 4 díly a každý vyválíme. Při vyvalování si podsypete troškou mouky.

 Pokud chceme těstoviny stejné, tak si nepravidelnost odkrojíme a tyto odkrojky narovnáme na sebe - já si z nich udělám těstoviny do polévky.

Z takto udělaných plátů si udělejte těstoviny, jak máte rádi.

Mezitím si dejte na sporák dostatečně velký hrnec s vodou a solí, uveďte k varu. Těstoviny vhazujte do vařící vody, během vaření s nimi míchejte, aby se Vám nepřichytily ke dnu.

Takhle velké těstoviny co jsou na obrázku vaříme asi 8 minut. Menší méně. Během vaření si je ochutnejte, podle toho poznáte, zda jsou již hotové. Uvařené těstoviny sceďte, propláchněte studenou vodou, dejte na mísu, přidejte kousek másla.

No a teď si je můžete servírovat buď nasladko:

  • tvaroh, cukr, máslo
  • mák, cukr, máslo
  • ořechy, cukr, skořice, máslo
  • mák, povidlí, trochu cukru -říkám tomu špinavé těstoviny, jsou moc dobré
  • bryndza, slanina

Ingredience

Klíčová slova: těstoviny

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *