Domácí pizza
Popis
Smíchejte v míse vodu, sůl, olej a rozdrobené droždí a postupně si přidávejte mouku. Nedělejte si těsto tuhé. Těsto se Vám po zpracování nebude lepit na mísu. Těsto si přikryjte fólií a dejte do druhého dne kynout do lednice. Když jsem si ho tam dávala já poprvé, nevěřila jsem , že mně nakyne. Druhý den ráno těsto zdvojnásobilo svůj objem, bylo krásně nakynuté.
Těsto si vyndejte z lednice, zamíchejte a nechte si je asi půl hodiny v pokojové teplotě ohřát. Z uvedeného množství těsta uděláte 4 díly. Z toho vyválíte pizzy tak velké, jak vidíte na obrázku. Těsto jde i natahovat rukama, netrhá se. Můžete si po dvou dát na plech s pečícím papírem. Já jsem pekla na litinové pánvičce.
Pizzu nejdřív potřu celou olivovým olejem, potom rajčata nebo kečup a dejte si další suroviny podle Vaší chuti. Okraj pizzy si nechte volný ten nechte jen potřený olejem. /bude potom krásně křupavý./
Nechte 15 minut ještě kynout. Potom dejte do vyhřáté trouby na 210 a pečte asi 25 minut, podle toho jak Vám peče trouba. Poznáte podle toho , že okraje Vám zčervenají.
No a teď už jen vyklopit na talíř a pustit se do toho.
V restauraci by Vás tyto 4 pizzy vyšly na 800 Kč. Tyto doma oproti tomu na pár korun.
Čas, který budete potřebovat:
Příprava těsta: 5 minut
Kynutí: kyne v lednici do rána
Příprava pizzy: 20 minut
Pečení: jedna dávka to jsou 2 pizzy na plechu 25 minut, z těsta máte 2 plechy 4 pizzy