Domácí gulášová polévka

Hodnocení 5 z 1 hlasů
Kategorie , ,
Obtížnost Středně obtížné
Čas
Čas na přípravu: 30 mins Čas vaření: 2 hrs Celkový čas: 2 hod 30 min
Nejlepší období Vhodné po celý rok
Popis

Rozpusťte tuk, nakrájejte nadrobno cibuli a osmažte jemně dozlatova. Přidejte česnek a chvíli také osmažte. Přidejte na malé kousky nakrájené maso, osolte si je a pořádně orestujte. Potom přidejte rajský protlak, mletou papriku /pokud budete mít pravou maďarskou, bude to chutnější/, pepř, mletý kmín, majoránku, nakrájený na kousky uzený bůček, bobkový list a zalijte vývarem. Přidejte si brambory. Pokud děláte z hovězího masa, přidejte si je asi tak v polovině vaření /musíte je nakrájet nadrobno, není dobré, když si je cvakáte na talíři na menší kousky/. Ten si připravte jak jsem již dřív psala, z hovězího bujonu /podle fotky, kterou Vám sem dávám znovu, abych připomněla/.

Teď dáte vařit tak dlouho, dokud nebudete mít maso měkké. Já ničím nezahušťuji, stačí ty 2 cibule. Po uvaření si dochuťte - přisolit, pepř. Já přidávám trochu rozdrcené majoránky a jeden nebo dva nastrouhané stroužky česneku. Už jen promíchejte a nechte takto chvilku odpočinout.

Když budete chtít, můžete si přidat ingredience podle Vaší fantazie - je dobré přidat povařené kysané zelí, nebo houby a nebo také sterilované fazole.

Podávejte s chlebem, nejlépe domácím.

Ingredience
    Polévka
  • 400 g maso hovězí nebo vepřové /krkovička/
  • 2 cibule
  • 2 tbsp sádlo+máslo
  • 1 tbsp mletá paprika, můžete si jí dát i víc
  • 1 tbsp rajský protlak
  • sůl,pepř
  • 1 l vývaru
  • 2-3 brambory
  • 3-4 stroužky česneku
  • mletý kmín
  • majoránka
  • 1 bobkový list
  • 100 g libový bůček
  • podle chuti trošičku cukru
Klíčová slova: polévka, maso, oběd
Přečíst online: https://anickavkuchyni.cz/recept/domaci-gulasova-polevka/