Domácí gulášová polévka

View Gallery 1 photo
5 od 1 hlas

Domácí gulášová polévka

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 30 mins Čas vaření 2 hrs Celkový čas 2 hod 30 min
Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Popis

Rozpusťte tuk, nakrájejte nadrobno cibuli a osmažte jemně dozlatova. Přidejte česnek a chvíli také osmažte. Přidejte na malé kousky nakrájené maso, osolte si je a pořádně orestujte. Potom přidejte rajský protlak, mletou papriku /pokud budete mít pravou maďarskou, bude to chutnější/, pepř, mletý kmín, majoránku, nakrájený na kousky uzený bůček, bobkový list a zalijte vývarem. Přidejte si brambory. Pokud děláte z hovězího masa, přidejte si je asi tak v polovině vaření /musíte je nakrájet nadrobno, není dobré, když si je cvakáte na talíři na menší kousky/. Ten si připravte jak jsem již dřív psala, z hovězího bujonu /podle fotky, kterou Vám sem dávám znovu, abych připomněla/.

Teď dáte vařit tak dlouho, dokud nebudete mít maso měkké. Já ničím nezahušťuji, stačí ty 2 cibule. Po uvaření si dochuťte - přisolit, pepř. Já přidávám trochu rozdrcené majoránky a jeden nebo dva nastrouhané stroužky česneku. Už jen promíchejte a nechte takto chvilku odpočinout.

Když budete chtít, můžete si přidat ingredience podle Vaší fantazie - je dobré přidat povařené kysané zelí, nebo houby a nebo také sterilované fazole.

Podávejte s chlebem, nejlépe domácím.

Ingredience

Polévka

Klíčová slova: polévka, maso, oběd

2 Comments

  1. Vyzkoušela jsem gulášovou polévku a byla výborná. Děkuji za recept, chutnala dokonce i mému muži, který nejí cibuli a našemu malému Miškovi, (který s jídlem moc kamarád není) také. ?






Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *