O oběd š špenát

Nejdřív si usmažíme bramboráčky. Nastrouhejte brambory na středním struhadle. Pracujte rychle, aby Vám brambory nezčernaly. Přilejte vřelé mléko a přidejte všechny ostatní suroviny. Máte vytvořené těsto ke smažení.  Vezměte si menší průměr pánve. Lépe se Vám s tím bude pracovat. Na pánev si dejte trochu oleje, sádla , těsto si rozetřete na celou pánvičku, aby jste je měli všechny stejné. Smažte dočervena.

Špenátovou náplň zhotovíte takto:

Nakrájejte nadrobno jarní cibulku, dejte do mísy, přidejte nadrobno pokrájený čerstvý špenát, přidejte postrouhaný česnek, vejce, majoránku, kmín, sůl, pepř a mouku. Vše promíchejte a trochu rozmixujte , ne úplně dohladka.

Potřete si tukem stejnou pánev, na které jste smažili bramboráčky. Dejte na rozehřátý tuk velkou lžíci špenátové směsi, rozetřete na pánvi, ale ne na celou. Chvíli smažte, potom přiklopte jedním bramboráčkem, smažte ještě chvíli, aby se Vám špenátová vrstva usmažila. Podeberte a bramboráčkem si dejte na prkénko a zarolujte. Máte hotovo, jen si přidat  zeleninovou přílohu.

Kdo nechce nemasovou verzi může si přidat uzeninu nebo osmahnuté maso dle své volby.