C cukroví K krémový řez

Do robotu si dejte bílky, přidejte špetku soli. / Sůl se dává proto, aby se Vám lépe ušlehaly bílky/. Chvíli šlehejte a postupně si přidávejte cukr, šlehejte do tuha. Postupně si potom přidávejte mouku, kterou jste promíchali s mletými ořechy. Nachystejte si plech s pečícím papírem /není nutné papír natírat tukem/  a na něj  pravidelně rozetřete vyšlehanou směs. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180  asi na 10 minut. Že je těsto upečené poznáte podle toho, když opatrně na těsto zmáčknete prstem a vrátí se Vám zpět.

Upečený korpus nechte vychladnout, ořízněte nepravidelné okraje, plát si rozkrojte na tři díly. Máte ho tak připravený na potření krémem.

Krém:

Do kastrolku nalejte mléko, espresso, přidejte cukr, pudink Zlatý klas /když ho nemáte, dejte si 3 lžíce kukuřičného škrobu/, l lžičku kakaa, vanilkový cukr, polohrubou mouku.  Vše pořádně promíchejte a  uvařte hustou kaši. Nechte zchladnout , dejte do robotu a do této hmoty vešlehejte trochu změklé máslo, přimíchejte mleté ořechy. Krém natřete na plát, přiklopte dalším, znovu natřete a přiklopte třetím plátem. Krém si natřete také na okraje. Po namočení do čokolády budete mít štafetku pěkně zarovnanou. Nyní dejte třeba do lednice ztuhnout, aby se Vám dobře nakrájelo na kousky. Já jsem krájela po třech centimetrech. Rozpusťte si máslo, tak aby bylo vřelé, ale nevařilo. Do něho si nalámejte čokoládu a mimo sporák mícháním v tomto vřelém másle rozpusťte. Nechte si čokoládu chvíli zchladnout, aby Vám dobře držela na zákusku. Namočte si štafetku z obou stran, dejte na pečící papír. Pokud Vám trochu čokolády zteče na papír, tak až ztuhne tak ji odkrojte a můžete použít jinde. No a máte hotovo, jen si uvařit kafíčko a ochutnat.