Květáková polévka s fazolemi a domácím uzeným opečeným bůčkem

Květáková polévka s fazolemi a domácím uzeným opečeným bůčkem

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 10 mins Čas vaření 30 mins Celkový čas 40 min
Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Popis

Tato polévka je na uvaření velmi rychlá.

Na lžíci oleje osmažte nadrobno pokrájenou cibuli a posekaný česnek. Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, na kousky nakrájený květák, šalvěj, vše ještě chvíli smažte. Přidejte vývar, plechovku velkých fazolí a vařte 20 minut. Asi tak 2 naběračky polévky rozmixujte a vraťte k polévce. Dochuťte  si solí, česnekem , pokud máte čerstvou šalvěj, nasekejte si ještě trochu šalvějových lístků. Na pánvi si opražte uzený bůček do růžova. Můžete použít také pancetu, ale myslím si, že je moc drahá. Na talířku si polévku posypte opraženým bůčkem. Pokud to chcete mít jako hlavní jídlo, opečte si k tomu topinky potřené česnekem.

Polévka:

Klíčová slova: polévka, oběd, fazole, květák, opečený bůček

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *