Čočka nakyselo se smetanou

Čočka nakyselo se smetanou

Čas na přípravu 45 mins Čas vaření 50 mins Čas odpočinku 2 hrs Celkový čas 3 hod 35 min

Popis

Čočku přebereme a propláchneme. Na jeden díl čočky použijte 3 díly vody. přiveďte k varu a všechnu vodu slijte.  Dělá se to proto, že někoho čočka nadýmá a tím se tomu předejde. Zalijte znovu stejným množstvím studené vody, osolte , přidejte bobkový list a vařte do měkka.

Slaninu a cibuli si nakrájejte nadrobno, na pánev dejte máslo a osmažte . Ke konci smažení si přidejte nadrobno nasekaný česnek. Zasypte moukou a za stálého míchání si udělejte zlatavou zásmažku.

Až je čočka měkká přidáme k ní zakysanou smetanu, šlehačku , cibuli se zásmažkou. Osolíme, když dáváte zakysanou smetanu téměř nemusíte okyselovat. Ochutnejte, přislaďte. Chvíli povařte a nakonec si  přistrouhejte dva stroužky čerstvého česneku.  Už nevařte.

Jako příloha je vhodný houskový knedlík. Jeho výrobu jsem Vám popsala v dřívějším receptu. Podávejte s vejcem, plátkem uzeného masa, klobáskou,   atd. dle Vaší volby.

Čočka:

Klíčová slova: oběd, čočka, knedlíky

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *