Karbanátky z vepřového masa a květáku
Popis
Tyto karbanátky jsou lehoučké a velice chutné. Můžete je dělat místo květáku s brokolicí, zelím, ale nejchutnější jsou s květákem.
Postup:
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě 4 minuty. Pomeleme ho na hrubší vložce v mlýnku, společně s masem a slaninou. Přidáme sůl, zakysanou smetanu, vejce, kmín, majoránku, 2 lžičky sypkého hovězího bujonu, postrouháme česnek. Musíte ochutnat, aby koření bylo dle chuti. Zahustíme si strouhankou tak, aby nám šly udělat placičky na obalování v trojobalu. Na to množství tak 3 lžíce strouhanky. Pořádně rukou rozpracujte a nechte si 10 minut odpočinout, než se suroviny propojí. Lžící si odeberte kousek směsi, podle toho jak chcete velké karbanátky a obalte v trojobalu - mouka, rozšlehaná vejce s mlékem, strouhanka. Smažte na pánvi na oleji nebo sádle dozlatova, smažte na medium, aby se Vám karbanátky dobře propekly.
Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory. Ty uvaříme ve slupce 45 minut, oloupeme, osolíme, přidáme máslo /sádlo/ a šťouchadlem rozmačkáme. Přimícháme pažitku nebo co máte rádi v bramborách.
Dip si připravíte ze zakysané smetany, s přidáním citronové šťávy, cukru soli a kopru.