Smažený květák v pivním těstíčku

Květák, oběd.

Smažený květák v pivním těstíčku

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 15 mins Čas vaření 45 mins Celkový čas 1 hod
Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Popis

Květák:

Květák rozebereme na růžičky a dáme do dobře osolené vody na tři minuty vařit. Připravíme si pivní těsto: do misky nalejeme pivo, přidáme žloutky, osolíme a vše prošleháme. Přidáme mouku, dobře promícháme. Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků.

Do tohoto těsta namáčíme kousky uvařeného květáku. Dobře to jde dvouzubou vidličkou. U každého kousku si nechte chvilku odkápnout přebytečné těsto. Vložte do rozpáleného tuku a usmažte. Tuku si dejte tolik, aby Vám květák plaval - asi tak 2 cm - vyzkoušejte si to podle svého kastrolku.

Dip:

Dejte si do misky zakysanou smetanu a podle chuti si ji dochuťte solí, cukrem, citronem. Já ráda přidávám kopr /mám ho k dispozici po celý rok- na podzim pokrájím nadrobno, dám do mrazáku do krabičky a potom si jen dle potřeby odebírám/. Pokud nemáte rádi kopr můžete si přidat olivy, sterilované okurky, čerstvou papriku, pažitku a nebo i zelenou petrželku, atd.

Brambory:

Brambory si udělejte dle své chuti. Já jsem okrájela, dala na 30 minut  vařit. / Nyní  z jara je dobré do brambor při vaření dát trochu oleje, nezapomeňte si je také osolit/. Brambory jsem přelila rozpuštěným máslem a přidala čerstvý kopr / z mrazáku, no v létě je ze zahrádky/.

Květák

Pivní těstíčko:

DIP:

Klíčová slova: květák, brambory, smažení, pivní těstíčko

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *