Domácí pizza

View Gallery 2 photos

Domácí pizza

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 25 mins Čas vaření 25 mins Čas odpočinku 12 hrs Celkový čas 12 hod 50 min

Popis

Smíchejte v míse vodu, sůl, olej a rozdrobené droždí a postupně si přidávejte mouku. Nedělejte si těsto  tuhé.  Těsto se Vám po zpracování nebude lepit  na mísu. Těsto si přikryjte fólií a dejte do druhého dne kynout do lednice. Když jsem si ho tam dávala já poprvé, nevěřila jsem , že mně nakyne. Druhý den ráno  těsto zdvojnásobilo svůj objem, bylo krásně nakynuté. 

Těsto si vyndejte z lednice, zamíchejte a nechte si je asi půl hodiny v pokojové teplotě ohřát. Z uvedeného množství těsta uděláte 4 díly. Z toho vyválíte  pizzy tak velké, jak vidíte na obrázku.  Těsto jde i natahovat rukama, netrhá se. Můžete si po dvou dát na plech s pečícím papírem. Já jsem pekla na litinové pánvičce.

Pizzu nejdřív potřu celou olivovým olejem, potom rajčata nebo kečup a dejte si další suroviny podle Vaší chuti. Okraj pizzy si nechte volný ten nechte jen potřený olejem. /bude potom krásně křupavý./

Nechte 15 minut ještě kynout. Potom dejte do vyhřáté trouby na 210 a pečte asi 25 minut, podle toho jak Vám peče trouba. Poznáte podle toho , že okraje Vám zčervenají.

No a teď už jen vyklopit na talíř a pustit se do toho.

V restauraci by Vás tyto 4 pizzy vyšly na 800 Kč. Tyto doma oproti tomu na pár korun. 

Čas, který budete potřebovat:

Příprava těsta:    5 minut

Kynutí:                 kyne v lednici do rána

Příprava pizzy:   20 minut

Pečení:                jedna dávka to jsou 2 pizzy na plechu 25 minut, z těsta máte 2 plechy 4 pizzy

Ingredience

Těsto

Náplň

Klíčová slova: pizza

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *